З  31 серпня по 4 вересня ц. р. у Львові на базі Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України відбулася Міжнародна наукова конференція «Обчислювальна математика і математичні проблеми механіки» в рамках Українського математичного конгресу  2009 до 100-річчя від дня народження академіка Миколи М. Боголюбова за участю провідних учених-механіків і математиків України та зарубіжжя, а також гостей конференції.
Виявили цікавість та бажання взяти участь у конференції 246 учасників з таких країн світу: України, Росії, Білорусі, Вірменії, Узбекистану, Польщі, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Швеції, Китаю, Норвегії, Тайваню та США.
До початку конференції видано програму та матеріали доповідей.
На конференції заслухано 102 доповіді, з них – 14 пленарних, 15 – з обчислювальної математики, 47 – з математичних проблем механіки, 26 – з математичного моделювання в природознавстві.
Конференція сприяла координації наукових досліджень у багатьох напрямках механіки і математики та її застосувань, встановленню нових творчих контактів між ученими, залученню молоді до активної наукової праці.